2010  |  2009  |  2008  |  2007  |  2006  |  2005

Uit de oude doos van Aikido Spijkenisse.
(het kan zijn dat niet alle links meer werken)


9 december 2010
Afgelopen woensdagavond hebben acht junioren en zes senioren kyu-examens gedaan en iedereen is hiervoor geslaagd.

De foto's van de examens zijn beschikbaar.

Gefeliciteerd allemaal!


7 november 2010
Vanwege onvoldoende animo is er geen training meer op maandagavond bij Gosh Sports in Rotterdam. De afgelopen twee jaren stonden er zo weinig mensen op de mat dat het regelmatig voorkwam dat er meer leraren waren dan leerlingen. Uiteindelijk is er dan ook maar besloten om tot nader order de stekker eruit te trekken.


26 oktober 2010
Het is alweer een tijdje geleden dat Taco voordrachtsexamen heeft gedaan. Op zaterdag 16 oktober onder het toeziend oog van Shimamoto shihan en pakweg 125 ander Aikido insiders heeft hij het ceremonieel examen met goed gevolg afgelegd.

Namens allen, proficiat!


21 oktober 2010
Afgelopen weekend was Shimamoto shihan weer in Zevenbergen. Het was zoals elk jaar heel erg leerzaam en gezellig. Peter heeft een nieuw fototoestel en dat is te merken want er zijn een heleboel foto's van de stage en het feest erna gemaakt.

Omdat de ASN 10 jaar bestaat, werd er op zondag een embukai gehouden waar alle sportscholen een demo van een paar minuten konden geven. Onze demo is gefilmd en terug te zien op YouTube.


21 oktober 2010
Inmiddels zijn alle foto's van de ouder-kind training toegevoegd.


1 oktober 2010
Afgelopen woensdag heeft er voor het eerst een ouder-kind training plaatsgevonden. Het was absoluut een succes en zeker voor herhaling vatbaar. Er zijn foto's van deze training gemaakt, zo kunnen de ouders die er deze keer niet bij konden zijn toch een beeld kunnen krijgen wat ze hebben gemist.


1 september 2010
Op zondagavond 29 augustus is op 70 jarige leeftijd Seiichi Sugano sensei overleden. Ik heb geen persoonlijke band gehad met Sugano sensei maar heb wel in de periode 1993 t/m 1999 diverse malen les gehad van deze aikido grootheid. Een groot verlies voor de aikido wereld.

Peter.


31 augustus 2010
Vorige week werd de jaarlijkse barbecue gehouden en er zijn een aantal foto's gemaakt op deze prachtige avond. Onder het genot van een hapje en drankje konden de leden en hun familie elkaar eens buiten de mat ontmoeten.


12 juli 2010
Gisteren kreeg ik een bericht dat op 9 juli Nobuyoshi Tamura shihan is overleden. Ik moet eerlijk bekennen dat er geen persoonlijke band tussen mij en Tamura shihan is geweest maar ik heb wel in de periode tussen 1991 en 1998 verschillende keren bij Tamura shihan getraind. Op die manier heb ik wel kunnen ervaren wat voor een geweldige Aikido-meester hij was... Ik 1997 heb mijn shodan voor de Hombu bij hem behaald. Ondanks dat ik de laatste tijd niet meer naar zijn lessen ging, kan ik wel voorstellen voor de mensen die tot op het laatst zijn lessen zijn blijven volgen dat het een groot verlies is voor het Aikido in Nederland (en de andere landen waar hij les gaf). Een grootmeester is heengegaan.

Peter.


24 juni 2010
Woensdag heeft Taco in Rijen examen gedaan voor zijn zwarte band (shodan). Het examen bestaat uit twee delen, eerst een voordrachtsexamen afgenomen door drie examinatoren van de ASN. Taco heeft dit examen gehaald en mag daardoor het ceremonieel examen afleggen wat door Shimamoto shihan wordt afgenomen in oktober tijdens zijn jaarlijke stage in Zevenbergen.

Gefeliciteerd!


23 juni 2010
Vorige week hebben Jordan (11e kyu), Amber (9e), Robert (8e), Fred (8e), Nicky (8e), Jari (6e) en Joyce (6e) allemaal met succes hun kyu-examens afgelegd.
Er zijn een aantal foto's van deze kyu-examens gemaakt.

Gefeliciteerd!


7 juni 2010
Op zaterdag 5 juni jl. hebben Arno en Taco in Dordrecht examen gedaan voor hun A-LMA lerarendiploma Aikido en zijn hier beiden voor geslaagd. Het gaat goed met het aantal inmiddels geslaagde leraren. Laat dit tevens voor de rest een stimulans zijn en iets om over na te denken. Als je op een bepaald niveau bent, kan dit in de breedte een aardige aanvulling zijn op je aikido.

Namens de club van harte proficiat!
Peter


23 april 2010
Inmiddels zijn er een aantal foto's van de stage door Ruud van Ginkel beschikbaar.


23 april 2010
Voor degenen die interesse hebben om meer te lezen over aikido of om instructievideo's te bekijken, dit is een lijst met boeken en video's die je van Peter kunt lenen.


22 april 2010
Het aikido gaat met zijn tijd mee.

In de dojo van Gosh Sports in Rotterdam maken we tegenwoordig gebruik van een digitale kamiza.

 


20 januari 2010
Ruud van Ginkel Tijdens de kagamibiraki van de Hombu, is medegedeeld dat de voorzitter van onze bond, Ruud van Ginkel, zesde dan is geworden. Hiermee heeft hij de stap van sensei naar shihan gemaakt. Alle bijzondere promoties boven de vierde dan worden op deze dag door de Hombu bekendgemaakt.

Ik ben zo vrij geweeest om hem namens al onze leden van Multi-sport en Gosh-sport geluk te wensen.
Peter


16 januari 2010
Het nieuwe jaar is weer begonnen en voor degenen die de bond (ASN) niet gemachtigd hebben om jaarlijks de contributie af te schrijven een verzoek namens de penningmeester van de ASN om dit te doen. De jeugd hoeft geen stappen te ondernemen: hun contributie zat inbegrepen bij het examengeld in december. Voor wie het wel aangaat, gelieve zo spoedig 30 euro (dit jaar verhoogd) over te maken op rekening 906822971 t.n.v. ASN in Breda. Vergeet in ieder geval niet je naam te vermelden en dat het om contributie gaat.


16 januari 2010
doshu Moriteru Ueshiba Het afgelopen jaar zijn er jammer genoeg niet zo veel stages door de bond georganiseerd. Toch heeft het zeker twee hoogtepunten gekend: de jaarlijkse stage van Katsujuki Shimamoto shihan in Zevenbergen en natuurlijk de stage van de huidige doshu Moriteru Ueshiba in Almere. Aan het einde van het stage van de doshu is er een embukai geweest van de diverse stijlgroepen binnen de Aikido Bond Nederland. Er is hier een DVD van gemaakt en voor geintresseerden is hier een een kopie van te krijgen (hoesje DVD). De tape is door de ASN aan verschillende dojo-houders beschikbaar gesteld, waarvoor onze dank.