2010  |  2009  |  2008  |  2007  |  2006  |  2005

Uit de oude doos van Aikido Spijkenisse.
(het kan zijn dat niet alle links meer werken)


23 december 2009
Alle foto's van de kyu-examens (jeugd en senioren) die begin december plaatsvonden, zijn beschikbaar op de site. Gefeliciteerd allemaal!


16 november 2009
Dit weekend gaf de Doshu een stage in Almere. In het jeugdjournaal van zaterdag 14 november werd hier aandacht aan besteed. Deze uitzending is terug te zien op uitzendinggemist.nl. Er zijn natuurlijk ook veel foto's gemaakt. Deze zijn te vinden via het forum op aikikai.nl.


16 november 2009
Esmee Het is alweer een tijdje geleden dat Roland een motorongeluk heeft gehad. Hij heeft toen besloten het Aikido vaarwel te zeggen maar niet zijn maatjes uit die tijd. Hij laat van tijd tot tijd even weten hoe het gaat en het is dan ook heel leuk om en bericht van hem en zijn vrouw Merel te krijgen dat hun gezin is uitgebreid met een dochter 'ESMEE'.

Gefeliciteerd namens jullie Aikido-vrienden!

 

Email van Roland en Merel:

"Hallo allemaal,
Mochten jullie zin hebben.
Aankomende zaterdag tussen 11:00 en 16:00 houden we een inloop voor alle kraamvisite.
Mochten jullie (nog een keer) zin hebben in beschuit met muisjes dan zijn jullie uiteraard van harte welkom.

Groetjes Roland Merel en Esmee

Loevestein 28, Poortugaal

31 oktober 2009
Het heeft even geduurd maar a.s. woensdag 4 november is het zover. Marcel Vrekke en Peter geven weer een duostage, dit keer genaamd 'Dynamisch 9'.


6 oktober 2009
Barbecue Ondanks het late tijdstip van het jaar was toch nog goed weer op de jaarlijkse barbecue. Dat is wel eens anders geweest zoals de foto van een geimproviseerde tent hiernaast laat zien. Jammer genoeg was de opkomst wat aan de lage kant maar doordat diverse mensen uit IJsselmonde (Gosh) ook kwamen, was het in ieder geval een zeer gezellige barbecue. Er zijn een aantal foto's gemaakt.

 


27 september 2009
John In het weekend van 8 en 9 september zijn de judo senior games WK voor 50+ gehouden. Aan dit WK heeft John (53) mee gedaan samen met zijn maatje Jos Vries (57) op het onderdeel Katame-no-kata (in Aikido praten wij over suwari-waza). John heeft beloofd zijn aikido ook weer te gaan oppakken dus hopen wij de wereldkampioen snel bij ons in de dojo te kunnen begroeten.

 


12 juli 2009
Peter Iedereen bedankt!!!

Het behalen van mijn vierde dan lijkt een grote prestatie maar het is natuurlijk van meerdere factoren afhankelijk. Ik wil niet zeggen dat je er zelf geen jarenlange inspanning voor moet leveren, dat is iets wat ik met veel plezier gedaan heb en nog steeds doe, maar dit is niet de doorslaggevende factor.
Je kunt zoiets alleen maar bereiken als de mensen rond je heen allemaal daar hun volledige medewerking aan geven. Ik zie dit dan ook als een club-prestatie.

Nogmaals bedankt!!!


12 juli 2009
Doshu Moriteru Ueshiba Er is op het gebied van Aikido in Nederland heel wat aan de hand. Zo is dit jaar de Aikido Bond Nederland (ABN) opgericht. Dit is een overkoepelend orgaan waar bijna iedere aikido-organisatie in Nederland zich aansluit; waaronder ook Aikido Shoryukai Nederland (ASN), de bond waar wij bij zijn aangesloten.

Bovendien vindt er dit jaar in ons land een stage plaats onder leiding van de Doshu Moriteru Ueshiba (de kleinzoon van de grondlegger van het aikido Morihei Ueshiba). Dit spektakel zal plaatsvinden in november op een mat van 2300 m2! Ook zullen er demonstraties zijn van alle organisaties die daar vertegenwoordigd zijn. Meer informatie is te vinden op www.aikikai.nl en op www.doshu2009.nl.


7 juli 2009
Er zijn foto's beschikbaar:
het voordrachtsexamen voor de vierde dan van Peter,
de stage van Shimamoto sensei in Zevenbergen en
de kyu examens van de jeugd in juni.


7 juli 2009
Eind juni zijn er in de sportschool weer kyu examens afgenomen. Robert, Fred, Mick, Nicky, Jari en Axel hebben hun 10de kyu gehaald, Marvin en Joyce hun 8e kyu en Tiffany, Naomi en Sanne gingen op voor hun 7e kyu. Gefeliciteerd allemaal!
Helaas zitten er een paar kinderen in de lappenmand en wij hopen dat ze snel weer van de partij zijn en in december weer aan een examen deel kunnen nemen.

Richard en Peter


1 juli 2009
In het weekend van 13 juni heeft Peter Floor tijdens de stage van Shimamoto sensei zijn ceremonieel examen voor de vierde dan gedaan. Hij moest eerst zijn kunsten op de mat vertonen en ten slotte voor de hele groep een korte uiteenzetting houden over afstand in aikido. Allebei ging hem goed af en hij heeft dit examen dan ook gehaald.

Van harte gefeliciteerd!


14 juni 2009
Afgelopen weekend vond in Zevenbergen een stage plaats onder leiding van Shimamoto sensei. Ed de Bruyn heeft hiervan op zondag veel foto's gemaakt die zijn te bekijken op zijn website.


3 mei 2009
Richard Op zondag 3 mei heeft heeft ook Richard succesvol examen gedaan voor zijn aikido-leraardiploma bij de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG). Ik ben hier enorm blij om. Hij gaf natuurlijk al een poosje les maar dit is toch een bevestiging. Ik hoop dat het voor anderen een stimulans is om net als Richard en Peter (vorige maand) na het behalen van een dan-graad ook op deze manier te groeien in het aikido.

Peter


28 april 2009
Shimamoto sensei Op 6 en 7 juni is Shimamoto sensei weer voor een weekendstage in Zevenbergen. Probeer er minimaal één van de dagen bij te zijn want het wordt weer een niet te missen aikido-spektakel (bovendien zal Peter Floor hier ceremonieel examen doen voor zijn vierde dan).
Na afloop is altijd gelegenheid om sensei persoonlijk wat te vragen en gezellig samen een drankje te doen.

 


21 april 2009
Peter Op zaterdag 18 april heeft Peter zijn opleiding voor aikido-leraar afgerond. Zo'n opleiding bestaat uit diverse onderdelen waar heel veel tijd in moet worden gestoken. Afgelopen weekend werd het laatste onderdeel, het lesgeven aan een groep, beoordeeld. Hij is hier zonder problemen voor geslaagd en Peter mag zich vanaf nu dan ook gediplomeerd aikido-leraar noemen.

Proficiat!


3 maart 2009
De foto's van de kyu-examens bij Gosh Sports in januari zijn (eindelijk) beschikbaar.


1 maart 2009
Leden die de contributie voor de ASN nog moeten betalen, graag overmaken op bankrekening 906822971 t.n.v. Aikido Shoryukai Nederland te Breda. Peter heeft nog formulieren voor een doorlopende machtiging voor de mensen die het anders dit jaar denken te vergeten, je moet immers zelf zorgen voor deze betaling.


1 maart 2009
O'Sensei, geschilderd door Ed de Bruyn Vorig jaar heeft Ed de Bruyn een fotoreportage gemaakt bij ons tijdens les. Ook de banner van O'Sensei die tegenwoordig in de dojo hangt, is door hem gemaakt. Misschien is het leuk om zijn nieuwe website http://www.debruynsmartialarts.com eens te bezoeken.

 


26 januari 2009
Zaterdag 17 januari is Eduard vader geworden van Jaeda. Gefeliciteerd met je dochter!


3 januari 2009
De foto's van de kyu examens in december van de jeugd zijn inmiddels beschikbaar.